Beat la volan și fără permis, nu a oprit la semnalul polițistilor

Ieri, 4 martie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe strada Cetatea Neamțului din Piatra Neamț.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, schimbând direcția de deplasare spre strada Almaș, echipajul de poliție a procedat la urmărirea acestuia, moment în care după aproximativ 100 de metri, acesta a oprit autoturismul și a coborât, continuându-și deplasare pe jos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de un bărbat de 49 de ani, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Totodată, verificărilor efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule din luna februarie 2021.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *