Care este situația focarelor de COVID-19 în județul Neamț?

Conform DSP Neamț , în județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 4606 cazuri covid-19. Azi au fost înregistrate 110 noi cazuri confirmate COVID-19.

Au fost raportate 133 decese – 60 de femei şi 73 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 96 de ani şi având comorbidităţi.
Au fost testate 15.742 persoane, fiind lucrate în total 47.556 teste.

Localităţile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamţ cu 335 cazuri şi municipiul Roman cu 233 cazuri. Au fost înregistrate 56 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

În perioada 9 octombrie – 16 octombrie au fost raportate 677 cazuri noi şi 11 decese.

În această perioadă au fost depistate şi anchetate mai multe focare de familie şi de colectivitate au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfăşurare:

  1. În Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul şi supravegherea epidemiologică. În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 68 de cazuri la salariaţi, personal medical şi administrativ. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din judeţ. Pacienţii si personalul medico-sanitar sunt supravegheaţi clinic, epidemiologic şi de laborator.
  2. La Centrul Social Pietricica din Piatra Neamţ a fost depistat, luni, un focar covid. Din 87 de beneficiari, 25 sunt covid pozitivi, 62 negativi. Din 36 de salariaţi testaţi, 6 sunt pozitivi. Beneficiarii pozitivi au fost evaluaţi – nu au necesitat internare. Starea lor de sănătate este monitorizată zilnic de către personalul centrului, medicii de familie şi asistenţii medicali. A fost efectuată dezinfecţia unităţii şi reorganizate încăperile – cazurile pozitive fiind separate de cele negative. Ancheta este în derulare.
  3. La Centru de îngrijire şi Asistenţă Bozienii de Sus, a fost depistat sâmbătă 10.10.2020 un focar. 81 de persoane infectate Sars-cov-2, din care 55 de beneficiari. Unitatea a fost carantinată începând cu 11.10.2020.

Măsuri:

  • Au fost stabilite ture de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu, in functie de starea clinica si declaratia pe proprie raspundere a fiecarui salariat.
  • Salariaţilor pozitivi li se instituie măsura de izolare la serviciu/spital/domiciliu.
  • Membrilor familiilor salariaţilor pozitivi li se instituie măsura carantinei la domiciliu.
  • Salariaţilor negativi, contacţi în focar, li se instituie măsura carantinei la serviciu/domiciliu.

Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unităţi de învăţământ.

În prezent, 419 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din judeţul Neamţ. 15 persoane confirmate covid, 1 suspect şi 2 persoane cu test covid negativ sunt internate în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ

2.875 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din judeţul Neamţ

Până în prezent Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a eliberat 5.241 decizii de carantinare şi 1.482 decizii de prelungire a izolării.

Vezi și: Noi restricţii împotriva răspândirii virusului COVID-19 în județul Neamț

Call Center Direcţia de Sănătate Publică Neamţ

În cadrul Direcţiei de Sanatate Publica Neamţ funcţionează un call center la care puteţi suna dacă doriţi informaţii privind infectarea cu virusului SARS CoV 2: simptome, ce trebuie făcut dacă esţi contact direct cu un caz confirmat, izolarea şi carantinarea.

Numarul este 021 414 44 33 si poate fi apelat din orice reţea de luni până vineri în intervalul orar 9-21 şi sâmbăta şi duminica în intervalul 9-17.

Atenţie! Call-Center -ul DSP nu este un număr pentru urgenţe medicale! Dacă aveţi o urgenţă medicală vă rugăm să sunaţi la 112.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com