Ce infracțiuni au fost de sărbători?

În perioda sărbătorilor de iarnă ( 24 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020 ) , polițiștii au fost la datorie zilnic atât în mediul urban cât și în mediul rural. Astfel încât ei au depistat mai multe persoane care au încălcat codul rutier + alte infracțiuni privind regimul materiilor explozive și încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Infracțiuni rutiere

  • 31 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au depistat în trafic, pe DC 72, un bărbat de 38 de ani, din Bozieni, în timp ce conducea un vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • 2 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic, pe strada Piața Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, un barbat de 54 de ani, din Hangu, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • 2 ianuarie, un bărbat de 48 de ani, din Piatra Neamț a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Girov. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei conducători auto au fost conduși la spital, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

  • 1 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat un tânăr, de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea Ion Creangă, fiind sub influența substanțelor psihoactive.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 1 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au depistat în trafic, pe o stradă din oraș, un tânăr de 21 de ani, din Țibucani, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. Conducătorul auto avea dreptul de a conduce suspendat pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.
  • un tânăr, din Borlești, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.
  • un tânăr, din Borca, sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce, împreună cu un grup de urători, ar fi oprit mai multe autoturisme în trafic, pe DN 17 B și ar fi provocat mai multe distrugeri la componentele autoturismelor respective.
  • un bărbat de 50 de ani, din Roman, reținut pentru nerespectarea hotărârii judecătorești.

În această perioadă au fost constatate 22 de infracțiuni la regimul rutier, fiind reținute 31 de permise pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 67 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și 24 pentru alte norme rutiere.

Infracțiuni privind regimul materiilor explozive

În această perioadă au fost ridicate în vederea indisponibilizării aproximativ 70 kg de articole pirotehnice și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în sumă de 2.500 lei conform Legii 126/1995.

Infracțiuni priviind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

  • în intervalul 31 decembrie – 02 ianuarie au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.900 lei (8 avertismente scrise și 20 de amenzi) pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri, încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pentru aplanarea unei altercații între reprezentanții cetelor de urători din comuna Borca, jandarmii au fost nevoiți să utilizeze mijloacele din dotare și să conducă 3 persoane recalcitrante la sediul poliției pentru identificare și luarea măsurilor legale.

În toată această perioadă au fost peste 180 de polițiști și peste 130 de jandarmi la datorie pentru a asigura ordinea publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice care au avut loc în județul Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *