Certificatul verde expiră în iunie 2022

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat motivul pentru care certificatul verde este valabil până în iunie 2022, precum și ce s-ar putea schimba în perioada următoare.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că atunci când a fost stabilită perioada de valabilitate a certificatului verde la nivelul Comisiei Europene, până la 30 iunie 2022, au fost luate în calcul două aspecte. Primul a fost perioada până la care se va întinde situația pandemică, cu risc mare de număr de cazuri de Covid-19 și impact asupra sistemului social, sistemului medical și sistemului economic.

În momentul în care s-a stabilit, la nivelul Comisiei Europene, această valabilitate (până la 30 iunie 2022, n.r), s-au luat în calcul două aspecte:

care va fi perioada până la care se va întinde această situație pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri și impact pe sistemul social, sistemul medical și sistemul economic.

Din acest punct de vedere s-a considerat că o perioadă de un an de zile de când a fost implementat este una rezonabilă.

Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecției pe care noi o avem după vaccinare –

aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv și atunci se preconiza protecție care se va menține cel puțin un an de zile.

Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, și care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire și are și această capacitate de a ocoli parțial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minim șase luni de la prima schemă de vaccinare, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Valeriu Gheorghiță, a declarat că certificatul verde funcționează în baza schemei primare de vaccinare, și are valabilitate un an.

Sursa: playtech.ro

Un comentariu la „Certificatul verde expiră în iunie 2022

  • E valabil pana faci inca o doza de vaccin. Era mai simplu de explicat un nonsens care continua de prea multa vreme.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *