Controale la societățile comerciale și mijloacele de transport în comun din Piatra Neamț

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, la data de 8 iulie, pe raza municipiului Piatra Neamț au avut loc două acțiuni, în sistem integrat.

Au fost vizate, în special, societățile comerciale și mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe linie rutieră, în intervalul orar 07.00 – 11.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț, împreună cu polițiști locali și reprezentanți din cadrul I.S.C.T.R. au organizat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru  încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și o sancțiune conform HG 69/2012, în valoare totală de peste 4.500 de lei.

În intervalul orar 18.00 – 22.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț Neamț, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și de la Protecția Consumatorului au verificat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă.

În cadrul acțiunii de control, au fost verificate 25 de societăți comerciale de pe raza municipiului Piatra Neamț, la patru dintre acestea fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus. Față de acestea a fost luată măsura sancționării cu avertisment.

De asemenea, au fost verificate 16 mijloace de transport în comun, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale.

Astfel de acțiuni, în sistem integrat, vor continua și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *