Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la importanța respectării măsurilor impuse.

Conform IPJ Neamț, au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat peste 360 obiective de interes, fiind legitimate peste 800 de persoane. Totodată au fost verificate 28 de mijloace de transport persoane și 11 societăți comerciale.

În cursul acțiunilor desfășurate de polițiști au fost constatate 7 abateri pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

***

În noaptea de 5 spre 6 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției  orașului Târgu-Neamț, au desfășurat în mai multe medii de interes operativ, o acțiune ce a vizat verificarea respectării legislației în vigoare pe linie rutieră ,ordine și liniște publică și prevenirea comiterii infracțiunilor stradale.

Echipele de control au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 26.000 de lei, dintre care  4 sancțiuni pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 61 și 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată polițiștii au constatat în flagrant 2 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii vor continua acțiunile de informare a cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com