Cruzime! Un bărbat a rănit grav un cal

În urmă cu câteva zile, un bărbat polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută a rănit un cal, în localitatea Alexandru cel Bun.

Cercetat pentru tentativă de furt în scop de folosinţă şi distrugere

La data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore un minor de 17 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă de furt în scop de folosinţă şi distrugere.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că, cel în cauză ar fi încercat să sustragă un autoturism staționat pe o stradă din Roman, prin cuplarea firelor de sub bordul vehiculului.

De asemenea, în încercarea de a porni motorul, acesta ar fi smuls mai multe fire de la instalația electrică a autoturismului.

Minorul a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 1 august a.c., cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Identificat și reținut la scurt timp după ce a rănit o cabalină

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută a rănit o cabalină, în localitatea Alexandru cel Bun.

Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificată o cabalină (femelă) ce avea un obiect tăietor înfipt în zona pieptului.

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lânngă Judecătoria Piatra Neamț.

Întrucât animalul prezenta o rană profundă și având în vedere starea critică a acestuia, un medic veterinar a eutanasiat cabalina.

În urma investigațiilor desfășurate cu operativitate de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 59 ani, din aceeași localitate, care a fost condusă la sediul poliției.

La data de 1 august a.c., în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *