Depistați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive la volan

La data de 23 mai , polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto, din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul indicând o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

***

La data de 24 mai, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat un bărbat de 31 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul 9 Mai, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul Drug Test, rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru Cannabis.

Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa : IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *