Directorul de la Spallanzani: „Nu văd de ce să vaccinăm copiii sănătoși”

Directorul de la Spallanzani, Institutul Național de Boli Infecțioase, Francesco Vaia, a acordat publicației Libero un interviu cu o declarație explozivă: „Dacă un copil este sănătos – nu văd nevoia să-l vaccinez”.

Pe scurt, prestigiosului medic nu-i place ideea de a vaccina copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Italia, se pregătește vaccinarea în masă a copiilor de 5-11 ani, în România, primele vaccinuri pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5- 11 ani, vor ajunge în decembrie.

În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente, însă este posibil ca acest termen să fie devansat. Medicul militar a precizat că autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

Vor fi amenajate cabinete de vaccinare dedicate copiilor în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va face și la medicii de familie.

Riscuri și beneficii

„Ideea este întotdeauna calculul dintre riscuri și beneficii”, a explicat Vaia. „Orice medicament poate avea efecte secundare, strategia corectă este evitarea riscului atunci când, chiar dacă este scăzut, nu este esențial.

Dacă un copil are deja alte boli grave, este mai bine să-l vaccinați, pentru a-l proteja de un virus care, asociat cu alte boli, se poate dovedi a fi grav”.

Copii au viață socială redusă

Potrivit lui Vaia, „copiii au o viață socială mai puțin intensă decât adulții, nu merg deloc în mijloacele de transport în comun, sunt preponderent în medii protejate unde toată lumea este vaccinată, precum școlile.

Se spune că cei mici se infectează și îi infectează și pe alții, dar analizând datele nu se poate spune că în momentul de față impactul lor asupra răspândirii virusului este puternic.

Vaccinați copiii pentru a proteja bătrânii? Solidaritatea socială care îi afectează pe cei sub vârsta de 12 ani seamănă a ideologie și fanatism

Vaccinul NU trebuie administrat copiilor

Vaia conchide: „Vaccinul nu trebuie administrat copiilor pentru a preveni infectarea adulților, ci doar dacă sunt fragili. Trebuie să dăm opiniei publice certitudinea – continuă expertul – că cei care se vaccinează nu fac o curtoazie nimănui decât lor înșiși și rudelor și prietenilor lor”, a mai declarat el pentru Libero.

Este adevărat că vaccinul pune în pericol miocardita?

În cazuri rare, dar miocardita la un copil poate veni și ca urmare a unui Covid lung. Ideea este întotdeauna calculul dintre riscuri și beneficii. Orice medicament poate da reactii adverse, strategia corecta este evitarea riscului cand, chiar daca este scazut, nu este esential. Daca un copil are deja alte boli grave, este indicat sa-l vaccinezi, pentru a-l proteja de un virus care, combinat cu alte afectiuni, poate fi grav. Dacă e sănătos, nu văd nevoia să-l vaccinez. Cel puțin dată fiind situația actuală, atunci lucrurile se pot schimba oricând, a mai declarat Francesco Vaia.

Sursa: gazetaromaneasca.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *