Doi bărbați și 4 câni dresați, prinși la trufe negre în pădure

În urmă cu 2 zile,  pe 9 septembrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional.

Astfel, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Oniceni, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 15 D.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit 2,580 de kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.

La furat cu câini dresați

Conform IPJ Neamț, în cursul aceleiași zile, în pădurea Budeşti, au fost depistați, în flagrant delict, doi bărbați de 41, respectiv 44 de ani, din Bicaz și Pângărați, în timp ce recoltau trufe negre cu ajutorul a patru câini,  asupra acestora fiind descoperită cantitatea de 0,705 kilograme de trufe negre.

Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R. privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum total de 13.000 de lei.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com