Eroi și în timpul liber. Un autoturism a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat

În această dimineață în jurul orei 08:25, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intrarea în comuna Săbăoani.

Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, conducătorul autoturismului.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea unui bărbat de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru a o transporta la CPU Roman.

Martori la producerea accidentului rutier produs au fost două cadre de la ISU Neamț: adj.șef Acreței Victor și plt.maj Costachi Cristian.

Foto: ISU Neamț

Conform ISU Neamț, Victor tocmai ieșise din tura de serviciu iar Cristian se afla în timpul liber.

Niciunul nu a stat pe gânduri.

Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112.

Cei doi au sprijinit echipajele sosite la locul producerii evenimentului.

Plt.adj.șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar plt.maj Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale. Ambii își desfășoare activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Suntem mândri pentru atitudinea pe care au adoptat-o cei doi colegi și credem că spiritul de salvator este o trăsătură caracteristică pompierilor. –  ISU Neamț.

 

Sursa: ISU Neamț

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com