[Foto – Video] Acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane

Astăzi, 27 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au desfășurat o acțiune, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a avut ca scop verificarea legalității transportului public de persoane.

Conform IPJ Neamț, acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat peste 50 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemie de Covid-19 și 4 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un permis de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice,

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Reamintim faptul că, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în mijloacele de transport în comun.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *