Gata cu restricțiile Covid-19 în Țările Nordice! România nu a renunțat la restricții

În Țările Nordice, primăvara începe fără restricțiile sanitare.

Recent, Guvernul din Finlanda a decis eliminarea tuturor restricțiilor împotriva Covid-19, asemeni celorlalte state nordice din Peninsula Scandinavă.

Ieri, 1 martie, Finlanda a devenit ultima ţară nordică care a eliminat restricţiile împotriva Covid-19, informează dpa.

Mai multe țări au relaxat restricțiile

De asemenea, în Polonia, începând cu marți, 1 martie, toate restricțiile împotriva noului coronavirus au fost anulate.

Această decizie a fost luată în contextul scăderii ratei de infectare, spune Adam Niedzielski, ministrul Sănătății din Polonia. În ceea ce privește restricțiile care vor fi anulate, potrivit oficialului polonez, sunt vizate cele economice care se referă, între altele, la limitele de ocupare a capacităţii în centrele comerciale, restaurante, hoteluri şi facilităţi de recreaţie.

Italia a anunțat că relaxează și ea restricțiile de la data de 1 martie. Astfel, de marți, străinii care sosesc în Italia nu vor mai fi nevoiți să se testeze.

Coreea de Sud a renunțat la certificatul verde

Autorităţile din Coreea de Sud, au anunţat că vor suspenda, temporar, certificatul verde obligatoriu la intrarea într-o serie de facilităţi publice, printre care se numără şi restaurantele sau cafenelele.

Decizia a fost anunţată luni, 28 februarie, de către autorităţile de la Seul, în plin val de infectări generat de varianta Omicron. Motivul invocat: nevoie de a scădea presiunea asupra centrelor de testare, relatează agenţiile Reuters şi Yonhap.

În plus, Guvernul sud-coreean a renunţat la planul de a extinde obligativitatea prezentării acestor certificate şi la copiii între 12 şi 18 ani, începând cu luna aprilie.

Persoanele nevaccinate pot intra liber în Israel

Conform AgerPres, persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19 pot intra în Israel ca turişti fără o permisiune specială, pentru prima dată de la începutul pandemiei, informează Agerpres.

În România doar s-a propus ridicarea unor restricții

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-o conferință de presă că Ministerul Sănătății a propus Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea unor restricții

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Sănătății:

  • renunțarea la obligativitatea purtării măștii în spații deschise.
  • intrarea în centre comerciale (inclusiv mall-uri), restaurante, evenimente etc fără certificat verde.
  • creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea spațiului.
  • evenimente private cu maximum 200 de persoane permise.

Ce restricții se păstrează:

  • obligativitatea purtării măștii în spații închise.
  • se menține recomandarea pentru telemuncă, acolo unde este posibil.
  • cluburile și barurile rămân închise.

Varianta Omicron rămâne dominantă în România în acest moment.

Ministrul Sănătății spune că, în una-două săptămâni, România ar putea ajunge la mai puțin de 1.000 de cazuri de infectare pe zi.

Sursa: Hotnews.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com