Hidranți defecți, electrician fără autorizație, toate la „SPITALUL GROAZEI”

Conform unui reportaj realizat de echipa „România te iubesc” de la Pro TV, s-au depistat alte probleme la SJU Piatra Neamț.

Secția ATI nu avea avize de la DSP, hidranții nu funcționau și sistemul de ventilație era inexistent dar reporterii au mai depistat că și instalația electrică era din anii 70 și electricienii angajați nu aveau avize de la ANRE.

Pentru intervențiile la la instalația electrică,  SJU Piatra Neamț, apela la o întreprindere individuală a lui Dumitru Mardare.

Potrivit ANRE, Dumitru Mardare nu deține și nu a deținut calitatea de electrician autorizat, nici el și nici întreprinderea individuală prin care lucrează cu spitalul.

Foto: PRO TV

Electrician: ”Poți repara și fără să ai autorizație.”
Reporter: Cine spune asta?
Electrician: ”Eu”.
Reporter: De ce puneți accent pe chestia cu ANRE-ul, asta mă interesează.
Electrician: ”Eu am spus un singur lucru: eu nu m-am apucat de făcut lucrări la colțul străzii și nici nu s-a pus problema să mă duc ca un habarnist “gata domnule, eu am văzut cum se leagă două fire, știu să fac și eu”.

În urma incendiului de pe 14 noiembrie 2020 la secția ATI al SJU Piatra Neamț, toți pacienții din salon au murit în chinuri grave, doar medicul erou a supraviețuit deoarece a fost transferat în Belgia.

O altă problema la secția ATI al SJU Piatra Neamț

Prefectul George Lazăr a declarat că paturile erau mult mai late decât ușa de la intrarea în salon, iar pompierilor le-a fost greu să facă evacuarea.

”Ușile de pe etajul 3 și 2, de la saloanele în care erau montate paturile, dimensiunea acestora era mai mică decât dimensiunea paturilor. În mod normal, lățimea ușii trebuie să fie mai mare decât lățimea patului, ca să faci evacuarea foarte rapid.”, a declarat George Lazăr , prefectul județului Neamț

Hidranți nefuncționali

În timpul incendiului, medicii au fugit la hidrantul de la capătul holului dar au constatat că acel hidrant nu funcționa, avea robinetul blocat.

Firma care a făcut un audit la SJ Neamț, a constatat că la 2 luni după incendiu, zeci de hidranți din spital au fost găsiți nefuncționali.

Ionel Arsene luat la întrebări de reporterii PRO TV

De reporterii PRO TV nu a scăpat nici Ionel Arsene, care a fost întrebat dacă managerii schimbați politic de către el, ar fi încercat să rezolve problema cu hidranții defecți.

Reporter: Vi se pare normal ca toți acești manageri care au fost, pe care dumneavoastră i-ați numit, niciunul de exemplu, pe parcursul a doi ani și anul cu pandemia și în anul dinainte când nu era presiunea atât de mare, să nu fi sesizat și să fi încercat să rezolve o problemă atât de simplă cum este de a repara niște hidranți?
Ionel Arsene: ”Dumneavoastră știți sigur că nu funcționau hidranții?”
Reporter: Da.
Ionel Arsene: ”De unde?”
Reporter: De la ISU, că e în rapoartele ISU, declarațiile medicilor…
Ionel Arsene: ”ISU, atunci când au fost și au făcut controale, nu le-a pus în vedere să rezolve?”
Reporter: Ba da.
Ionel Arsene: ”Da, eu n-am știut asta”.

În urma întrebărilor în legătură cu problemele spitalului, Ionel Arsene a avut același răspuns: managerii sunt de vină.

Vezi tot reportajul aici : Reportaj România te Iubesc la „SPITALUL GROAZEI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *