Incendiu într-un cimitir din Piatra Neamț

Aflați în patrulare în zona Cimitirului Pietricica, joi, 26 mai 2022, în jurul orelor 19.40, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au observat o coloană de fum.

Alertați de posibilitatea izbucnirii unui incendiu violent, având în vedere imediata apropiere a muntelui Pietricica, aceștia s-au deplasat la fața locului, în zona din spate, la poalele versantului ce se învecinează cu cimitirul. Au constatat că ardeau mai multe coroane din plastic, focul pornind, cel mai probabil, de la o candelă rămasă nesupravegheată.

Incendiul a fost stins imediat de echipajul Biroului Ordine Publică, cu resursele din dotare, fără a fi necesară intervenția pompierilor.

Dat fiind contextul incendiului violent de pe Pietricica, izbucnit la sfârșitul anului trecut, preotul paroh, administratorul cimitrului cât și lucrătorii de pe șantierul din curtea cimitirului Pietricica au fost atenționați cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale pentru prevenirea unor astfel de incidente, care pot avea urmări grave.

Conform atribuțiilor ce le revin în domeniul ordinii și liniștii publice precum și al pazei bunurilor, polițiștii locali menţin ordinea publică în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice, a unităţilor sanitare publice, în parcările auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț, în zonele comerciale şi de agrement, în parcuri, pieţe, cimitire, precum şi în alte asemenea locuri publice aflate în proprietatea ori în administrarea municipalității sau a altor instituţii/servicii publice de interes local, stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com