Incendiu violent în comuna Alexandru cel Bun. Un polițist erou a salvat viața unui bărbat

Azi în jurul orei 15:20, un incendiu a avut loc în localitatea Viișoara, comuna Alexandru cel Bun.

Prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă din localitatea Viișoara, comuna Alexandru cel Bun.

Conform ISU Neamț, la fața locului au intervenit pompierii pietreni cu patru autospeciale de stingere și voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun.

O casă și mai multe anexe gospodărești în flăcări

La sosirea forțelor de intervenție,  incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case și la mai multe anexe gospodărești (construite în prelungire).

Conform IPJ Neamț, agentul șef de poliție Găboroi Ionuț din cadrul Serviciului Rutier Neamț, s-a aflat din întâmplare în apropierea imobilului unde a izbucnit incendiul. și a pătruns în interiorul imobilului pentru a vedea dacă sunt persoane.

El a observat că într-o anexă a imobilului se afla un bărbat în vârstă de 88 de ani, acesta a evacuat persoana care a fost preluată de un echipaj medical.

Polițiștul și-a riscat viața și, fără să stea pe gânduri, a scos un om aflat într-o situație de risc, dintr-un imobil cuprins de flăcări.

Felicitări!

Update ISU Neamț

Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vântului.
Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.
Din interiorul construcțiilor, pompierii au evacuat patru butelii.
Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 140 mp, anexele gospodărești cu o suprafață de 210 mp cu bunurile materiale aflate în interior, documente de identitate și 30 ml de gard din lemn.

Au fost salvate o casă construită din lemn și o anexă gospodărescă aflate la o distanță de aproximativ 6 m.
Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza aparatatului de gătit lăsat nesupravegheat.

Video IPJ Neamț

Proprietarul locuinței a suferit atac de panică.

O ambulanță de la SAJ Roman, ce se întorcea de la o misiune, a oprit la locul evenimentului. Membrii echipajului au acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta refuzând transportul la spital.

Foto / video: ISU Neamț

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *