Jandarmii nemțeni la datorie pentru siguranța cetățenilor

În perioada 24–25 aprilie, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul nemțenilor și vor asigura măsurile necesare, astfel încât manifestările religioase și activitățile recreative să se desfășoare în condiții de siguranță.

Jandarmii nemțeni vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent sau în sistem integrat, pentru menținerea climatului de ordine publică și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, în întreaga zonă de responsabilitate.

În contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID -19, vom continua și acțiunile preventive și de informare a cetățenilor și vom fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului Neamț, unde se vor desfășura slujbele religioase prilejuite de ,,Duminica Floriilor”.

Vom acorda o atenție deosebită și zonei montane unde vom avea o prezența activă, cu rol preventiv, astfel încât să ne asigurăm că nu vor fi probleme care să afecteze ordinea și liniștea publică. În acest sens, jandarmii montani, se vor afla pe traseele montane și în zonele turistice cu principala misiune de a acorda sprijin, îndrumare și ajutor.

De asemenea, continuăm misiunea în localitatea carantinată Dobreni și vom fi prezenți 24/24 în zonele unde există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în zonele intens circulate, cum sunt: pieţele, târgurile, în apropierea marilor centre comerciale, unde vom acorda o atenție sporită acțiunilor de verificare a respectării legislației, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială.

Pentru un sfârșit de săptămână în siguranță, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să respecte intervalul orar de deplasare în afara locuinței și zonele aglomerate precum și măsurile de sănătate publică, iar dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie sau la numărul unic de urgență ”112”.

Jandarmii nemțeni urează multă sănătate și sărbători în siguranță tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe sau nume de flori.

Comunicat IJJ Neamț

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *