Klaus Iohannis a promulgat legea împotriva violenței domestice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea pentru prevenirea combaterii violenței domestice prin care sunt mărite pedepsele pentru cei care încalcă ordinul de protecție.

Persoanele care încalcă ordinul de protecție pot fi pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, față de varianta inițială a legii care prevedea o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la un an.

Totodată,  persoanele care sunt victime ale violenței domestice pot solicita și beneficia de asistență juridică.

Actul normativ prevede:

Art.32. (1) Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art.23 alin.(1), (3) şi (4) lit.a) şi b) şi dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2) Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art.224 alin.(l) şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com