Oficial! Reguli noi pentru slujbele religioase

Conform ordinului publicat în Monitorul Oficial, accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se poate face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de cel puțin 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de cel puțin 2 metri între persoane.

Reglementările sunt prevăzute într-un Ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne care se referă la regulile privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Slujbele oficiate de către personalul de cult în aer liber (în curtea lăcaşului de cult) se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 2 metri între persoane.

1. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde
se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât
să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare
persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.
…………………………………………………………………………………..
7. Slujbele oficiate de către personalul de cult în aer liber (în
curtea lăcașului de cult) se desfășoară cu menținerea distanței
de 2 m între persoane.”
Art. II. — Prevederile prezentului ordin intră în vigoare
începând cu data de 25 octombrie 2021.
Art. III. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al
României, Partea I.

În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com