Parcați la supermarket pe locurile cu handicap

La data de 16 aprilie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele prevăzute de legislația rutieră privind oprirea sau staționarea neregulamentară.

Conform IPJ Neamț, printre obiectivele acțiunii s-a număr și verificarea respectării de către conducătorii de autovehicule a legislației în vigoare privind parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale.

Atragem atenția că, în conformitate cu Legea nr. 448 din 2006, republicată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Precizăm că principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost acela de a informa și a invita conducătorii auto să contribuie alături de autorități la schimbarea și corectarea unor deprinderi neglijente.

Foto: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com