Permise de conducere reținute și alte sancțiuni contravenționale de 1 mai

Peste 90 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea nerespectării vitezei legale de deplasare.

La data de 1 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intensificat acțiunile în trafic, cu mijloace tehnice certificate, pentru reducerea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și verificarea respectării prevederilor ordonanțelor de urgență.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor  rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 85 au fost aplicate potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar 11 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 15 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și unul pentru neacordare prioritate vehicule.

Starea tehnică a vehiculelor a fost vizită de polițiști, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *