Petrecere cu 50 de persoane, încheiată cu o amendă de 20.000 de lei

Polițiștii și jandarmii au oprit o petrecere organizată pe terasa unui local public din municipiul Roman. La petrecere participau 50 de persoane, care au fost amendate.

Evenimentul organizat a fost oprit, iar administratorul localului, organizatorul evenimentului şi persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a amenzilor este de peste  20.000 lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț, conform Agerpres.

La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău, fiind identificate 50 de persoane.

Datele de vineri arată că incidența cazurilor de COVID-19 este de 4.28 la mia de locuitori în municipiul Roman. Astfel, este interzisă organizarea de evenimente private în spațiile deschise sau închise.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au intensificat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 80 de polițiști împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 16 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 32 de mijloace de transport.

Echipele de control au aplicat 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei, pentru nerespectarea măsurile de protecție individuală, organizarea de activități de către un operator economic în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții și participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Alte 15 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de peste 4.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *