Polițiștii nemțeni au „năvălit” în tabără de copii din Podoleni

Pentru că prevenirea delicvenței juvenile, a victimizării minorilor, formarea tinerei generații în spiritul respectării legii constituie priorități pentru polițiști și pentru că ne dorim să ne revedem cu cei mici în siguranță și la finalul vacanței de vară,  în această perioadă polițiștii participă la întâlniri cu copiii aflați în tabere, în județul Neamț.

Astăzi polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză si Prevenirea Criminalității și cei ai Secției de Poliție Rurală Săvinești,  au ,,descins” în tabăra de copii din cadrul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Podoleni, organizată în parteneriat cu Protopopiatul Roznov.

Bucuria petrecerii vacanței de vară ne este transmisă la fiecare întâlnire cu cei mici, iar discuțiile purtate cu aceștia într-un cadru aparte sunt însoțite de fiecare dată de multe întrebări și curiozități.

Conform IPJ Neamț, în cadrul acestei întâlniri, polițiștii au subliniat importanța educației în formarea tinerilor atrăgând atenția asupra modalităților de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să nu fie implicați în activități antisociale.

Cei peste 100 de copii, le-au adresat polițiștilor întrebări cu privire la siguranța în mediul online, siguranța rutieră,  siguranța bunurilor personale,  grupul de prieteni cu care își petrec timpul liber dar și despre delicvența juvenilă.

Aceștia au fost extrem de încântați de întâlnirea cu polițiștii, fiind recompensați la finalul activității cu legitimații de “Pieton isteț” sau “Polițist pentru o zi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *