Proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o pădure

Un bărbat a găsit într-o pădure din localitatea Dulcești, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal, un proiectil exploziv de calibru 47 mm și un focos pentru lovituri de aruncător.

Conform ISU Neamț, în data de 11.07.2021, prin apel la 112, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite în comuna Ștefan cel Mare.
În pădurea din localitatea Dușești, un bărbat în vârstă de 43 ani, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 47 mm și un focos pentru lovituri de aruncător.

Pirotehnicienii nemțeni nu au mai găsit alte elemente de muniție

Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamț s-au deplasat la locul solicitării cu autospeciala din dotare. Aceștia au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.

Muniția, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată,  transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *