Proxenetism în Piatra Neamț

Conform IPJ Neamț, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au reținut pentru 24 de ore doi tineri din Vaslui, bănuiți de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Pe 17 ianuarie, polițiștii au fost au primit o reclamație de la o tânără de 18 ani, din Țibucani, pentru  faptul că sora sa, de numai 16 ani, care locuia în Piatra Neamț fără forme legale, nu a mai răspuns la telefon din data de 6 ianuarie 2020.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au stabilit că aceasta ar fi fost forțată să se deplaseze în municipiul Iași împreună cu doi tineri de 21, respectiv 22 de ani, ambii de loc din Vaslui. Iar  pe 18 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au găsit tânăra dispărută într-un imobil din Iași.

După mai multe  cercetări efectuate a reieșit că, în perioada 13 – 17 ianuarie, cei doi bărbați ar fi plănuit totul  împreună cu un alt tânăr de 28 de ani, din Piatra Neamț.

În baza probatoriului administrat, tinerii din Vaslui au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. Tânărul din Piatra Neamț este cercetat de polițiști în stare de libertate.

La data de 19 ianuarie a.c., cei doi au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Piatra Neamț, care a dispus plasarea acestora sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Iași, precum și luptătorii Servicului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale a celor implicați.

Sursa : IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *