Reținut de polițiști pentru violență în familie

Un bărbat în vărstă de 55 de ani, bănuit că și-ar fi agresat și amenințat soția și fiul, a fost reținut de polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești. Inculpatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Vineri, 7 februarie, o femeie de 45 de ani, a sesizat polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul său.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au constatat faptul că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 55 de ani, din Borlești, ar fi provocat scandal la domiciliu și ar agresat-o pe soția acestuia, atât fizic cât și verbal. De asemenea, cel în cauză ar fi adresat amenințări cu acte de violență fiului său, de 27 de ani și ar fi distrus mai multe bunuri din incinta locuinței.

Bărbatul manifestata o atitudine ostilă în prezența polițiștilor și acesta a fost condus la sediul poliției.

În aceste condiții, existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității victimelor, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva presupusului agresor.

În urma administrării probatoriului, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere.

Polițiștii atrag atenția cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială, inclusiv în cadrul familiei și a legislației in vigoare!

Sursa : IPJ Neamț

  • Lovirea sau alte violenţe

Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *