S-a tăiat cu un cuțit după ce și-a injunghiat fosta concubină

În data de 29 septembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Stănița au identificat și reținut un bărbat de 36 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 24 septembrie, pe fondul unui conflict, cel în cauză și-ar fi agresat fizic fosta concubina, de 27 de ani, din Stănița, folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se aflau în fața locuinței.

Ulterior, cel în cauză și-ar fi provocat leziuni la nivelul zonei toracice cu același obiect contondent.

Întrucât ambele persoane au suferit leziuni, la fața locului a fost solicitat un echipaj medical, care le-a preluat și transportat la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Ca urmare expertizei medico-legale s-a constatat faptul că leziunile suferite de tânăra nu au fost de natură a-i pune viața în pericol.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, agresorul a fost  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

 

Ce faceți dacă ați devenit o victimă ?

– conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o normalitate;

– anunțați Poliția, depuneți o plângere sub orice formă o puteți face;

– dacă simțiți că planează un pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;

– cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost etc.;

– nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *