Sancțiuni de 28.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 140 de polițiști și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 66 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 90 de mijloace de transport și au fost legitimate 1002 persoane.

Echipele de control au depistat 168 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 28.000 de lei.

În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să conștientizați importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19. Astfel, măsurile au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, pentru a limita riscul de infectare.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci acela de a limita răspândirea virusului Covid-19, precum și de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, în contextul stării de alertă.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Sursa: IPJ Neamț

Un comentariu la „Sancțiuni de 28.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

 • De luni pana vineri , pe strada Moldovei , intre farmacia blindata pompieristic de autoutilitare rosii si magazinul mixt satesc din coasta Scolii Gimnaziale Cordun zac parcate cu o nesimtire crunta autoturismele bastanilor de bugetari.
  Ele sunt parcate in dreptul marcajului continuu dar Politia Cordun este prea apatica ca sa se autosesizeze.
  Cine sa se autosesizeze ? Un politist ce cantareste 42 de kilograme cu tot cu cantar si abia poate fi observat dupa volanul noului Logan cumparat in ciuda vremurilor de saracie sustinuta de coronavirilus-bugetarius?
  Politia a facut totusi un progres la proba sportiva : a inlocuit burtosii de 130 de kilograme cu prea suplii agenti de 40 de kilograme. In felul acesta va realiza economii substantiale si la uniforme si la motorina .
  Sa lasam Politia in lenea ei rasplatita cu un net substantial si sa ne adresam nesimtitilor de conducatori auto ce incalca codul rutier :
  Noi , cetatenii din Cordun , stim ca voi si cei ce ar trebui sa va sanctioneze contraventional faceti parte din Ministerul Afacerilor Infectioase ! Corb la cioara nu-si scoate ochii ! Salariile voastre babane , achitate cu incapatanare din contributiile private si din imprumuturile sceleratului de Catzu , pot acoperii cu usurinta o amenda 250 de ron zilnic.
  Doresc sa ma adresez barbatilor care stau si “pun coada la pruna” in acea curte pazind autoutilitarele “nino-nino” ca nu cumva sa isi schimbe culoarea. Este posibil sa fie revopsite in galben-portocaliu dupa 6 decembrie daca nu le paziti asa de bine ! Nu va este rusine ?
  Nu simtiti o rusine ? Seara , cand ajungeti acasa si puneti pe masa familiilor voastre bucate felurite , castigate prin “statul la stat” nu va cuprinde un sentiment uman de repulsie fata de modul defectuos in care va castigati plata nemuncii voastre?
  Din acea curte in care stati efectiv degeaba nu observati aburii si fumul ce ies pe cosurile firmelor private care va achita cu greu nepasarea , nesimtirea si imbacseala cu care va cititi lunar fluturasii de salariu?
  Cat credeti ca mai poate continua acest efort national pentru sustinerea “statului la stat” ?
  Raspunsul il stiu : “Nu ne pasa “ Suntem bugetari si e pandemie !
  Daca nu exista o lege care sa combata “statul la stat” atunci exista una care va oblige sa va parcati autoturismele regulamentar ! Aveti obligatia morala sa va comportati ca oamenii nu ca unii bugetari lipsiti de orice respect pentru lege !
  Cred ca este momentul sa va salvati singuri pentru ca va aflati intr-o profunda eroare morala mai grava decat un AVC !
  Va sosi vremea cand cineva va urla catre bugetari : “La strung , la saiba !”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *