Spitalul Județean de Urgență Neamț – Între promisiuni uitate și realități șocante

Ultima anchetă realizată de echipa emisiunii „România te iubesc” de la PROTV dezvăluie condițiile inumane în care sunt nevoiți să trăiască pacienții Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Emisiunea completă va fi disponibilă la PROTV începând cu duminică seară, ora 18:00.

Imaginile și mărturiile șocante arată cum acest spital, care ar trebui să fie un refugiu pentru cei bolnavi, s-a transformat într-un adevărat coșmar.

La prima vedere, Spitalul Județean de Urgență Neamț pare a fi un loc unde nimeni nu ar dori să ajungă. Pacienții vin aici sperând la vindecare și înțelegere, însă pleacă adesea cu probleme mult mai grave decât cele cu care au venit.

Este un loc unde nimic nu pare să funcționeze așa cum ar trebui.

Secția de chirurgie, o zonă esențială pentru salvarea vieților, este un mediu infestat de mucegai, ceea ce ridică semne de întrebare majore asupra siguranței și a igienei. Dar acesta nu este singurul aspect îngrijorător. Un alt episod tulburător s-a petrecut în clădirea oncologiei, care s-a dărâmat, forțând pacienții să fie mutați într-o cameră cu 44 de paturi.

Unul dintre pacienții filmati de echipa PROTV a avut o interacțiune dezolantă cu un asistent medical. După ce i-a fost recoltat sânge, pacientul a cerut un plasture, la care asistentul a răspuns cu indiferență că „plasture niciodată nu o să vezi la noi”. Astfel de comportamente nu numai că arată lipsa de empatie din partea personalului medical, dar subliniază și lipsa dotărilor și a resurselor necesare unei îngrijiri adecvate.

Totuși, o parte din vina pentru această situație dezastruoasă revine și Consiliului Județean Neamț. Deși au fost promisiuni de spitale noi și moderne, vechiul spital a fost lăsat în uitare și a rămas în aceeași stare lamentabilă, fără a beneficia de investițiile necesare îmbunătățirii serviciilor și condițiilor.

Spitalul Județean de Urgență Neamț are nevoie de o schimbare radicală și de investiții serioase. Pacienții merită îngrijire de calitate, empatie și respect. E timpul ca autoritățile competente, inclusiv Consiliul Județean Neamț, să ia măsuri drastice pentru a aduce îmbunătățiri esențiale și a asigura că fiecare pacient este tratat cu demnitatea pe care o merită.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com