Străzi pline de polițiști și alte forțe de ordine

Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în acest week-end.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

În perioada 14 – 16 august, peste 130 de poliţişti vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea ilegalităților, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse pe perioada stării de alertă.

În aceeași perioadă vor fi și peste 130 de jandarmi suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca cetățenii să participe în siguranță la manifestările din spaţiul public ce vor avea loc 

Pentru a ne asigura că măsurile dispuse sunt respectate precum și în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile în proximitatea lăcaşurilor de cult și vor monitoriza arterele rutiere din zonele turistice unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

În această perioadă se acționează cu efective mărite, astfel alături de structurile de ordine publică și rutieră, polițiștii de investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor de arme, explozivi, substanţe periculoase și luptătorii de la acțiuni speciale vor acționa cu promptitudine pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Atragem atenția tuturor cetățenilor asupra respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu și a distanțării sociale.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Vă recomandăm să conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabil.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com