Transplant în premieră de Crăciun

Un pacient din Neamț al spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi a primit o nouă șansă la viață în primele ore ale Crăciunului după 5 ani de dializă. Intervenția a durat 9 ore și este o premieră chirurgicală pentru spital, ambii rinichi fiind transplantați aceluiași pacient, în condițiile unor antecedente medicale ale donatorului cadaveric și a vârstei de 60 de ani.

„Suntem recunoscatori familiei donatorului și dorim sa mulțumim în mod particular echipei de transplant pentru efortul depus la această intervenție maraton de aproximativ 9 ore. În mod particular suntem recunoscatori domnuluilui profesor Petru Cianga, care pe tot parcursul nopții de 24 decembrie a verificat compatibilitatea imunologica a pacienților și coordonatorilor echipei chirurgicale, Dr Cornel Moroșanu și Dr Adelina Miron, ce au făcut posibila aceasta premiera”, a precizat dr. Ionut Nistor, purtator de cuvant al spitalului. Operația a durat 9 ore, fiind începută la primele ore ale dimineții de 25 decembrie. (M.O.)

Sursa : ziaruldeiasi

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *