Un alt bairam în pandemie în Piatra Neamț

În ultimele 24 de ore, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de informare și verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, peste 180 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative.

Au fost organizate 6 acțiuni punctuale, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat peste 20 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 30 de mijloace de transport, fiind legitimate 730 de persoane.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii cu privire la măsurile legale stabilite pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

***

Bairam în pandemie

În această dimineață, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la organizarea unui eveniment privat, în incinta unui local public, din Piatra Neamț, la care participă mai multe persoane

Conform IPJ Neamț, la fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind identificate 40 de persoane, iar evenimentul organizat a fost întrerupt de forțele de ordine.

Pentru încălcarea prevederilor legale, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei, dintre care o sancțiune pentru nerespectarea Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și una conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor nome de conviețuire socuială, a ordinii și liniștii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *