Un întreg arsenal de muniție neexplodată a fost găsit în Neamț

În cursul zilei de marți, 15 iulie, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a executat trei misiuni pirotehnice.

Pirotehniștii au fost solicitați să intervină pentru asanarea unei lovituri de aruncător de calibru 82 mm descoperite în curtea unei gospodării din comuna Timișești de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, pe timpul unor lucrări de întreținere.

O altă misiune pirotehnică a fost executată în localitatea Preotești, comuna Timișești, unde au fost asanate o lovitură de aruncător de calibru 82 mm și un stabilizator pentu lovitura de aruncător. Aceste elemente au fost descoperite de șeful lucrărilor de la stația de sortare al balastierei din Timișești.

A treia misiune pirotehnică a fost desfășurată în pădurea din localitatea Poiana, comuna Brusturi. Au fost asanate 169 de cartușe de calibru 7,92 mm și o lovitură de aruncător de calibru 82 mm care au fost descoperite de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din București, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal.

Cu ajutorul detectorului de metale din dotare, pirotehniștii nemțeni au verificat zonele unde au fost găsite elementele de muniție și nu au mai găsit alte muniții sau elemente de muniție.

Toate misiunile s-au executat, în condiții de maximă siguranță, fără să fie puse în pericol vieți omenești sau bunuri materiale.

Pirotehniștii au ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță muniția găsită, care ulterior va fi distrusă.

Muniția găsită provine din Al Doilea Război Mondial.

Sursa: ISU Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *