Verificari ale transportului public

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pe raza municipiului Piatra Neamț, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la transportul public de persoane, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră.

Astăzi, 29 ianuarie, în intervalul orar 06.00-10.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane și în regim de taxi.

Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică prin depistarea conducătorilor auto care pratică ilegal transportul public de persoane, a celor care nu respectă regulile de circulație și legalitatea în domeniu, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere.

Polițiștii au verificat 61 de vehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei.

De asemenea, un taximetrist a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost depistat de polițiști sub influența alcoolului.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Prin prisma rezultatelor obținute, polițiștii vor continua acțiunile de acest gen, în special, în zonele cunoscute cu risc rutier, pentru prevenirea evenimentelor negative.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com