Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Ieri, 10 august, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 92 restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 10 august,  84 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 82 de societăți comerciale, 92 verificări la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet/alte medii de interes, 184 verificări în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc,  142 total mijloace de transport verificate, din care: 115 mijloace de transport public în comun, precum și 27 alte mijloace de transport, 834 de persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 2 sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 14 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *