Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţe 112

Numărul unic de urgenţă 112 este gratuit si valabil în toate ţările UE. Acest număr este rezervat doar apelurilor ce necesită intervenţia IMEDIATĂ a serviciilor de urgenţă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie).

În România, servicul de urgență 112 a fost implementat în anul 2004.

Înainte pentru situații de urgențe, numerele la care puteau apela cetățenii erau 981, 961 și 955.

Sărbătorirea Zilei Europene 112 este o modalitate de promovare a numărului de urgență. În majoritatea țărilor europene au loc dezbateri despre 112 în școli și se organizează Ziua Uşilor Deschise și vizite în centrele de urgență 112.

Sursa: www.europafm.ro

A fost lansat la nivel național în anul 2005 în urma unei investiții de 40 de milioane de euro și a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicația software și echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor și agențiile dispecer.

În anul 2007, serviciul a înregistrat un total de 36 de milioane de apeluri, dintre care 33 de milioane s-au dovedit a fi false, abuzive, de informare sau accidentale. Numărul apelurilor s-a ridicat în anul 2009 la 23,91 milioane, din care un numar de 5,757 milioane au fost cazuri de urgență.

La nivelul anului 2010, acest serviciu avea peste 700 de angajați, din care circa 600 erau operatoare. În același an s-au înregistrat 2792742 cazuri cu caracter de urgență medicală.

Sursa: Wikipedia

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *