Agențiile de pariuri stradale pe cale de dispariție? Guvernul a anunțat măsuri drastice

În ultimii ani, în special după pandemia COVID-19, tot mai multe agenții de pariuri se închid în țară, iar județul Neamț nu face excepție. Ultima serie de măsuri venită din partea Guvernului mărește taxele și garanțiile pentru operatori, dar probabil vestea cea mai proastă pentru agențiile propriu-zise este că ar putea fi scoase complet în afara localităților, prin lege.

“Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în urma şedinţei Executivului de la începutul lui octombrie.

Aceste măsuri încearcă, în parte, să aducă mai mulți bani la un buget de stat plin de găuri. Mai precis, pentru restul anului 2023 se va înregistra un plus de 132 milione lei la bugetul de stat, și un plus de 450 milioane lei pentru anul 2024.

Aplicarea normelor din această reformă propusă de Ministerul Finanțelor probabil va duce la închiderea tot mai multor agenții de pariuri. Multe locații fizice s-au închis pe perioada pandemiei, și odată cu creșterea în popularitate a site-urilor de pariuri – cu tot mai multe case de pariuri noi care operează exclusiv online, numărul locațiilor închise a crescut simțitor.

Cu toate acestea, mulți operatori au în continuare destule locații pentru agenții de pariuri sau cazinou și păcănele, lucru care s-ar putea schimba complet dacă va trece în Parlament legea care scoate jocurile de noroc complet din orașe. Conform acestei propuneri, sălile de jocuri și agențiile de pariuri ar putea opera doar începând cu o distanță minimă, în afara localităților.

Cel puțin în acest moment – în special după majorarea taxelor, probabil ar fi dificil ca această propunere să fie adoptată pentru că acele contribuții la bugetul de stat ar scădea considerabil.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com