Stimulent financiar pentru nou-născuți, sprijin pentru părinții din Piatra-Neamț

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, prin aplicarea prevederilor HCL nr. 252/ 2022, acordă familiilor sau mamelor singure un stimulent financiar pentru nou-născuți, sub formă de vouchere, în valoare de 1.000 lei pentru primul copil, 1.200 pentru al doilea și 1.500 pentru cel de-al treilea și următorii născuți.
Stimulentul financiar pentru nou-născuți se acordă o singură dată pentru fiecare copil, în baza unei cereri depuse în termen de 30 𝒅𝒆 𝒛𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒅𝒂𝒕𝒂 𝒏𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒓𝒊𝒊, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
– 𝒖𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒑𝒂̆𝒓𝒊𝒏𝒕̦𝒊 𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒐𝒎𝒊𝒄𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍 𝒔𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍 𝒊̂𝒏 𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒊𝒖𝒍 𝑷𝒊𝒂𝒕𝒓𝒂-𝑵𝒆𝒂𝒎𝒕̦, 𝒄𝒖 𝒄𝒆𝒍 𝒑𝒖𝒕̦𝒊𝒏 12 𝒍𝒖𝒏𝒊 𝒂𝒏𝒕𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆𝒑𝒖𝒏𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒄𝒆𝒓𝒆𝒓𝒊𝒊;
– nașterea s-a înregistrat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cu excepția situațiilor medicale speciale (naștere prematură, etc.) când nașterea are loc în altă unitate medicală;
– părinții se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului;
– 𝒖𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒑𝒂̆𝒓𝒊𝒏𝒕̦𝒊 𝒂 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂𝒕 𝒄𝒆𝒍 𝒑𝒖𝒕̦𝒊𝒏 6 𝒍𝒖𝒏𝒊, 𝒊̂𝒏 𝒖𝒍𝒕𝒊𝒎𝒆𝒍𝒆 12 𝒍𝒖𝒏𝒊 𝒂𝒏𝒕𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆𝒑𝒖𝒏𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒄𝒆𝒓𝒆𝒓𝒊𝒊, cu excepția celor care au absolvit studii profesionale/ liceale/ universitare, în ultimul an.
𝑰𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒏𝒕: stimulentul financiar nu se acordă solicitanților care au datorii neeșalonate către bugetul local.
Dosarele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul de Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00. Pentru mai multe detalii, documentele necesare, precum și modelul cererii puteți accesa următorul link https://www.daspn.ro/2611-acordare-stimulent-financiar….
De la începutul anului 2023 până în prezent au fost depuse 250 de dosare, dintre care 227 au fost aprobate, iar 23 au fost respinse deoarece nu s-au întrunit condițiile pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com