Rețete de Paște – Chocolate paska

Paska este o pâine tradițională ucraineană de Paște și răspândită în special în țările cu legături religioase sau culturale ortodoxe predominante cu vechiul Imperiu Bizantin.

Pâinea Paska este un element tradițional în sărbătorile de Paște din Ucraina, Armenia, Belarus, România, Rusia, Georgia, Moldova și părți din Bulgaria, precum și Turcia, Iran și diaspora asiriană – caldeeană – siriană.

Obiceiul Paștelui de a mânca miel și pascaă este legat de ritualul evreiesc de Paște. În tradiția evreiască, mielul este mâncat cu pâine nedospită și ierburi amare, pentru a ne aminti de greutățile suferite în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Iisus și apostolii au mâncat miel conform ritualului evreiesc, iar pâinea nedospită este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu semnificații noi: Mielul este Iisus Hristos, care acceptă jertfa sa. Pasca ruptă și vinul turnat înseamnă jertfa lui Hristos.

Vezi rețeta completă realizată de AndrasFoodLab pe:  Rețetă completă

Instagram AndrasFoodLab

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com