Rușii se pregătesc de război. Antrenamente intensive într-o bază militară

Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare, Ministerul rus al Apărării a anunțat că în poligonul Kadamovski se antrenează mai mulți lunetiști din diviza 150 motorizată de pușcași a Districtului militar Sud, neprecizând data exercițiilor.

Germania trimite o undă de șoc

Presiunile interne și internațioale produse de consolidarea armatei ruse la granițele cu Ucraina, l-au determinat pe cancelarul german Olaf Scholz să anunțe, în cursul zilei de marți, că Germania este pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2 dacă Rusia va ataca Ucraina.

„Este clar că (n.red. Rusia) va plăti un preț mare și orice variantă va fi discutată în cazul în care va exista o intervenție militară în Ucraina”, a declarat cancelarul german după întrevederea pe care a avut-o cu secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a spus, la rândul lui, că a invitat atât Rusia cât și aliații NATO la o nouă serie de întâlniri pentru a discuta despre modalitățile de îmbunătățire a situației de securitate, notează Reuters, care amintește că în cursul săptămânii trecute a avut loc o primă sesiune de discuții la Bruxelles, însă nu s-a ajuns la niciun acord, se arată într-un articol al publicației Capital

Imagini de la antrenament

În imaginile distribuite de autoritățile ruse, citate de CNN, se pot vedea cinci trăgători care execută foc la țintă din poziția culcat. De asemenea, în imagini mai apare și un soldat care monitorizează tragerile cu un binoclu și un alt trăgător care executp foc dintr-o dezafectată cu ușile deschise.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021, autoritățile ruse au anunțat că exercițiile militare regulate de iarnă vor începe în sudul țării, în partea învecinată cu Ucraina, precizând, de asemena, că la exerciții vor participa peste 10 mii de soldați.

Foto: dailymail.co.uk

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com