Tips&tricks: de ce au nevoie pisicile sa fie vaccinate?

Iti doresti sa ai o pisica, pentru a te bucura de momente pline de fericire si zambete? Incepe prin a descoperi cum sa ingrijesti un astfel de animal, mai ales daca il iei de mic.

De la aplicarea unui vaccin veterinar potrivit, pana la suplimentele alimentare ideale, toate sunt esentiale pentru buna dezvoltare a pisicii. Afla din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre schema de vaccinare, astfel incat sa iei o decizie potrivita pentru animalul tau de companie!

Cand se face primul vaccin veterinar la pisici?

Vaccinarea pisicilor incepe foarte devreme: la aproximativ 8 saptamani. De ce? Animalele trebuie sa fie imunizate foarte bine impotriva panleucopenei feline, dar si impotriva racelii feline. Astfel, pisica ta va fi protejata de boli periculoase. Pana la varsta de 2 luni, animalele inca au anticorpii primiti prin laptele matern, insa ulterior devine responsabilitatea ta sa ai grija de ele.

Vaccinurile trebuie repetate pana la 12 saptamani.

Trebuie sa vaccinezi si pisica de apartament?

Raspunsul este unul afirmativ. Chiar daca pisica de apartament nu intra in contact cu foarte multe animale si nu este la fel de predispusa la dezvoltarea bolilor precum pisicile care stau afara, este important sa ii asiguri prietenului tau necuvantator toate conditiile optime in care sa se dezvolte. Discuta cu medicul tau veterinar despre schema potrivita de vaccinare si urmeaz-o!

Vaccinuri recomandate la pisici

Un alt aspect esential, pe care trebuie sa il stii este referitor la tipurile de vaccinuri necesare pentru pisici. Printre cele mai bune se numara urmatoarele:

  • vaccinul impotriva panleucopeniei feline;
  • vaccinul impotriva racelii feline (infectii cu herpes si calcivirusuri, rinotraheite);
  • vaccinul impotriva leucemiei feline;
  • vaccinul impotriva peritonitei infectioase;
  • vaccinul impotriva rabiei.

La cat timp dupa ultimul vaccin poate sa iasa pisica afara?

Nu te grabi sa scoti pisica afara dupa ultimul vaccin! Substantele active din vaccinuri au nevoie de cateva zile pentru a se incorpora in organismul animalului tau de companie. De aceea, este bine sa astepti cel putin 3 – 4 zile inainte sa-i dai drumul pisicii afara.

Investeste si in suplimente alimentare de calitate

Pe langa vaccinurile specifice pentru pisici, ai la dispozitie si suplimente alimentare de calitate, pe care le poti folosi cu incredere. De exemplu, este bine sa stii ca pe piata exista suplimente pentru ingrijirea sistemului digestiv, pentru protejarea blanii si a pielii, dar si pentru articulatii si oase. Citeste intotdeauna prospectul cu atentie, pentru a sti cum sa administrezi suplimentele prietenului tau necuvantator!

Solutiile antiparazitare – nu uita de ele

Pentru ca, in general, pisicile se plimba foarte mult pe afara, este important sa le administrezi si solutii antiparazitare potrivite, care sa le ajute pe termen lung. Aceste produse au rolul de a indeparta virusurile, bacteriile daunatoare, dar si insectele, fie ca este vorba despre purici ori despre capuse. Solutiile antiparazitare sunt calitative si au efecte pe termen lung, insa discuta in prealabil cu medicul veterinar pe marginea acestui subiect.

In loc sa mergi in magazinele fizice pentru a cumpara produsele de care ai nevoie pentru pisica ta, ideal este sa te documentezi online inainte. Mai mult, pe Internet gasesti tot ce ai nevoie! Veteco.com iti pune la dispozitie vaccinuri de top, precum si suplimente nutritive si solutii antiparazitare, vezi aici, de calitate. Mergi in mod periodic cu pisica ta la veterinar, pentru ca acesta sa o tina sub observatie si fii mereu atent la modul in care se comporta animalul tau de companie: doar astfel te vei bucura de el pe termen lung fara probleme!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *