Biciclist accidentat și amendat

Ieri, 8 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Borlești, soldat cu rănirea unei persoane, de loc din Timiș, în vârstă de 58 de ani. 

Din primele verificări s-a constatat că în timpul deplasării cu bicicleta pe ruta Borlești – Nechiță, bărbatul care conducea, s-a autoaccidentat. Ar fi pornit la drum fiind sub influența alcoolului. La un moment dat, bicicleta nu a mai putut fi controlată, astfel acesta a ajuns pe partea carosabilă.

La fața locului, în urma sesizării către 112, au ajuns echipe speciale și l-au transportat pe bărbatul accidentat către spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deoarece bărbatul nu deținea asupra sa declarația pe propria răspundere pentru a justifica prezența în locul depistării, polițiștii l-au sancționat contravențional conform art. 28 din OUG 1/1991, cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com