Let`s Do It, România! cea de-a 8-a zi de Curățenie Națională

“Let`s Do It, România ” se pregătește de cea de-a 8-a zi de Curățenie Națională, eveniment care anul acesta va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură.

Fii voluntar “Let`s Do It, Roznov ” pentru un oraș mai curat!

🏙️18 septembrie va fi zi de curățenie națională. Primăria Orașului Roznov se alătură campaniei “Let`s Do It, România ” care se va desfășura în întreaga țară sâmbăta viitoare.

🏙️Pe plan local, organizarea acțiunii se va face de către Primăria Orașului Roznov împreună cu sprijinul societății Roznovsal care va asigura transportul deșeurilor. Vor fi ecologizate mai multe zone din localitate unde se acumulează frecvent deșeuri.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor susține aceste inițiative precum Let’s Do It, Romania! care vin în sprijinul protejării mediului înconjurător și a respectării acestuia. Demersurile de acest fel sunt un pas către o natură mai curată și contribuie la dezvoltarea conștiinței civice a fiecăruia dintre noi. Însă aceste acțiuni trebuie susținute de pachete legislative complexe, care să aducă în prim-plan necesitatea colectării separate și a reciclării. În acest sens, guvernul a adoptat recent, la propunerea MMAP, OUG privind regimul deșeurilor, care reglementează mult mai clar activitățile de colectare separată a deșeurilor și tranziția la economia circulară. Totodată, acest act normativ subliniază importanța colectării separate a deșeurilor reciclabile pe cel puțin patru fracții, plus fracția pentru deșeurile biodegradabile.”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Medului, Apelor și Pădurilor.-letsdoitromania.ro

Fii voluntar ”Let’s Do It, Piatra-Neamț” pentru un oraș mai curat!

Foto: Municipiul Piatra-Neamț

🏙️18 septembrie va fi zi de curățenie națională. Primăria Piatra-Neamț se alătură campaniei „Let’s Do It, Romania” care se va desfășura în întreaga țară sâmbăta viitoare, cu sute de mii de voluntari.
🏞️Toți cei care doresc să se implice în această acțiune ca voluntari sunt așteptați alături de organizatorii evenimentului. Însă, având în vedere contextul pandemic, la această ediție la acțiunea de ecologizare vor putea participa doar persoanele adulte.
🏙️Pe plan local, organizatorii acțiunii sunt și la această ediție membrii Asociației Sens Civic. Acțiunea se va desfășura cu sprijinul Societății Salubritas care va asigura transportul deșeurilor, în timp ce Asociația Sens Civic va pune la dispoziție sacii de gunoi și mănușile pentru voluntari. Vor fi ecologizate mai multe zone din municipiu unde se acumulează frecvent deșeuri.
📍 Participă individual sau alături de organizația pe care o reprezinți! Ia legătura cu echipa „Sens civic” pentru detalii și vino sâmbătă de la ora 09:00 la foișorul voluntarilor din Parcul Central. De la 10:00 la 15:00 se va defășura activitatea de ecologizare propriu-zisă.
💪 Vrei o țară mai curată? Let’s Do It!

Sursa:Primăria Orașului Roznov și Municipiul Piatra-Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *