Spitalul de la Lețcani: ”Cea mai mare afacere pe timp de pandemie”

Conform reporterilor ziarului BZI, Ministerul Sănătății a scos la iveală zeci de nereguli la spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț au pus la bătaie 13,4 milioane de euro pentru acest spital de la marginea orașului. Unitatea medicală este însă închisă de aproape două luni, iar deficiențele constatate nu au fost remediate nici acum.

Spitalul mobil de la Lecțani a fost supus unui control amănunțit toamna trecută, control care a scos la iveală 32 de neconformități. Reporterii BZI au prezentat în exclusivitate raportul complet al Corpului de Control al Ministrului Sănătății, raport care a scos la iveală cea mai mare combinație din bani publici făcută în județul Iași.Sub umbrela lui Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, și a lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, scrie BZI.

Spitalul mobil de la Lețcani a devenit CEA MAI MARE AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE conform reporterilor BZi, afacere unde Consiliul Județean Neamț a plătit peste 3 milioane de euro din banii nemțenilor pentru un spital plin de probleme.

Încă din toamna anului 2020, spitalul mobil a avut foarte multe neconformități, printre ele se numără :

  • nu existau certificate de garanție pentru aparatura din spital
  • manuale de utilizare lipsă pentru anumite materiale
  • un singur angajat care să se ocupe de mentenanța tuturor echipamentelor
  • echipamente cu descriere în limba turcă
  • saloane fără chiuvetă și apa calda
  • cabine cu wc turces
  • probleme cu stația de oxigen
  • din 250 de paturi au fost autorizate doar 118

După tragedia de la Spitalul Județean de Ugență Piatra Neamț, bolnavii transferați la spitalul mobil Lețcani și internați la ATI, erau aproape să rămână fără oxigen din cauza problemelor spitalului.

Citește toată știrea aici:  Amănunte șocante de la Spitalul mobil Lețcani! Colaps la secția ATI din unitatea medicală ieșeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *