Transport electric în Piatra Neamț

Municipiul Piatra Neamț va avea peste 40 de autobuze electrice, de 10 m și peste 40 de stații de încărcare.

Un parteneriat între administrația locală liberală și Guvernul României a făcut posibilă achiziționarea a 21 de autobuze electrice, de 10 metri, operabile în condiții de deal, 7 stații de încărcare rapidă și 21 de stații de încărcare lentă, pentru îmbunătățirea transportului în comun, în municipiul Piatra Neamț. Procedurile de achiziție publică au fost finalizate de către Guvern, iar valoarea contractului de atribuire este de circa 10 milioane de euro, transmite pe facebook George Lazăr, președintyele PNL Neamț.

Ionel Arsene, implementează în paralel un proiect similar, căruia vor fi achiziționate alte 20 de autobuze care vor circula și în zona limitrofă a municipiului Piatra Neamț.

În paralel, #Consiliul_Județean implementează un proiect similar, în baza căruia vor fi achiziționate alte 20 de autobuze care vor circula pe raza municipiului Piatra-Neamț și în zona limitrofă. De asemenea, va fi implementat sistemul e-ticketing, amplasarea pe traseele de transport public a 5 stații de încărcare rapidă pentru asigurarea operării în condiții optime a mijloacelor de transport, extinderea și modernizarea autobazei operatorului și dotarea acesteia cu toate facilitățile necesare garării și întreținerii în condiții optime a mijloacelor de transport, inclusiv a 20 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice. Valoarea acestui proiect este de 60,63 milioane de lei, din care contribuția UE este de 47,35 milioane de lei, transmite pe facebook Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Autobuzele electrice e-ATAK, vor avea autonomia de până la 300 km.

Atak_EV_Brochure_EN

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *