Valorile naționale prin ochii copiilor

După cum bine știm, se apropie sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” sau cum este denumită în popor „Măria Mare”, sărbătorită de credincioși pe 15 august.

Cu acestă ocazie, Mădălina Ciubotaru, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a pregătit un frumos proiect intitulat “Valorile naționale prin ochii copiilor”!

“Valorile naționale prin ochii copiilor”, un demers comun al instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Neamț în colaborare cu instituțiile de învățământ special din județ prinde zilele acestea contur.
Ne-am propus ca preț de două zile, respectiv 12-13 august, să le traducem elevilor din învățământul special, pe limba lor, concepte de identitate națională de multe ori abstracte pentru ei.
Proiectul va presupune activități precum ateliere de lectură și pictură organizate de Biblioteca G.T. Kirileanu, un fragment din îndrăgita piesă de teatru “Amintiri din copilărie” jucată de actori de la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, lecții de dans și spectacol artistic pe care profesioniștii de la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț le vor oferi copiilor.
Un alt moment inedit va fi asigurat de către Complexul Muzeal Național Neamț, la Cetatea Neamțului, unde domnițele si străjerii ne vor introduce într-o atmosferă de poveste.
Am încredere că prin aceste activități vom reuși să le insuflăm elevilor curiozitatea pentru elementele care ne definesc identitatea națională.- declară pe pagina de Facebook.

Foto: Facebook – Mădălina Ciubotaru

Video: Comisia de Protecția Copilului Neamț

Să nu uităm că tot în cadrul acestei Sărbători, la sfârşitul acestei săptămâni, între 13 şi 15 august 2021, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va organiza Târgul de Sfânta Mărie care va reuni produse din domenii diverse, meşteşugite de oameni pricepuți.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *