27 septembrie – Ziua Mondială a Râurilor

Ziua Mondială a Râurilor este celebrată anual în cea de a patra duminică a lunii septembrie.

Știai că… 

În lume există circa 165 de râuri mari, iar numărul celor mici nici nu se cunoaște exact, pentru că sunt foarte multe?
Brazilia esta țara cu cele mai multe fluvii, fiind urmată de Rusia și Statele Unite ale Americii?

Sărbătoarea este despre cât de valoroase sunt aceste ape pentru planetă și pentru fiecare locuitor al ei.

Unul din scopurile majore ale acestei sărbătoriri a râurilor este aceea de a crește gradul de conștientizare a publicului. Fiecare dintre noi este responsabil de sănătatea acestor râuri. De asemenea, se atrage atenția că toate râurile din lume trebuie să fie administrate mult mai bine.

Pentru a accelera eforturile de a face faţă provocărilor legate de apă, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat anii 2018-2028 Deceniul internaţional de acţiune „Apă pentru Dezvoltare Durabilă”, care a început odată cu marcarea Zilei mondiale a apei, la 22 martie 2018, şi se va încheia în ediţia din 2028 a Zilei mondiale a apei, potrivit www.un.org/en/events/waterdecade.

Râurile sunt căi de navigație, oferă resurse pentru diverse activități ale omului și sunt casa multor specii de plante și de animale. Așadar, cu cât ne îngrijim mai mult d eele, râurile ne oferă daruri.

Râurile sunt și o sursă de inspirație pentru povești și legende. Cea mai cunoscută legendă românească este cea a Oltului și Mureșului, cei doi frați care s-au transformat în râuri.

Sursa: Ministerul Mediului

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *