An bisect. Semnificația zilei de 29 februarie

Ce reprezintă ziua de 29 februarie? De ce există acestă zi o dată la patru ani și nu în fiecare an?

Totul a fost stabilit pentru sincronizarea anului calendaristic cu cel sezonier. Deoarece anotimpurile nu se repetă într-un număr întreg de zile cu evenimentele astronomice o dată la patru ani calendarul are 366 de zile, în loc de 365. Practic este o zi suplimentară introdusă din cauza că perioada de rotație a pământului în jurul soarelui este de 365 de zile, 5 ore, 48 de minute și 46 de secunde.

Superstițiile sunt nelipsite!

Se spune ca pentru cei ce fac schimbări în acest an bisect, ele nu vor genera bine. Sau cei ce se vor căsători, automat se vor și despărți sau cei ce vor da divorț, riscul să rămână singuri pentru restul vieții  este foarte mare. Totuși, să tratăm aceste superstiții ca atare.

Dar ce se întâmplă cu cei născuți în această zi?

Conform unei publicații pe actualmm.ro

„Aproape 13.000 de români (6.558 de bărbați și 6.383 de femei) își vor aniversa ziua de naștere astăzi, 29 februarie, pentru că data în care au venit pe lume figurează anul acesta în calendar. Peste 4 milioane de oameni din întreaga lume se vor afla în această situație. Statistic, șansele ca o persoană să se nască pe 29 februarie sunt de una la 1.461. În lume sunt circa 4,1 milioane de oameni născuți în 29 februarie, adică 0,05% din populația Pământului.

S-au făcut și glume pe seama lor fiind tachinați că la șapte aniversări trebuie să meargă la școală, deși au 28 de ani, sau că își serbează majoratul abia la 62 de ani.”

Sursa: www.actualmm.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *