Coif corintic din bronz descoperit în urma unei percheziții

În urma a două percheziții desfășurate pe data de 12 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au descoperit un coif corintic din bronz, datat în sec. VI – V î. Hr., susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național.

Marți, 12 ianuarie, în baza investigațiilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat două percheziții, în municipiul Roman și în județul Iași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt din sit arheologic și tăinuire.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Descinderile s-au desfășurat în localitatea Alexandru Ioan Cuza din județul Iași, la locuința unui bărbat de 51 de ani, polițiștii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI – V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural național al României.

Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Siret.

Acesta a fost ridicat de polițiști, urmând a fi supus unei expertize de specialitate.

La activități au participat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă și criminaliști din cadrul Poliției municipiului Roman.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *