O casă și două anexe gospodărești înghițite de un incendiu

În această seară, în jurul orei 17:10, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Cordun.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu trei autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD și pompieri voluntari din cadrul SVSU Cordun.
La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case și la două anexe gospodărești care erau alipite de locuință.


Proprietarul locuinței în vârstă de 64 de ani a suferit atac de panică.

Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Intervenția a fost una de durată deoarece în cele două anexe și în locuință erau depozitate multe materiale combustibile.
Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Pompierii nemțeni reamintesc cetățenilor regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

✅coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.
✅ în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.
✅ coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
✅coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru
reţinerea scânteilor;
✅se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor şi pentru a preveni unele situaţii neplăcute cu consecinţe grave, cetăţenii trebuie să conştientizeze că ei sunt primii responsabili în a-şi proteja locuinţa şi bunurile.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *